Plusz egy helyszín és még egy nap! Tovább tart a KÖ7!

2017. március 6-11-ig ismét Középiskolások Hete Szegeden

Hat nap és hat helyszín várja a résztvevőket a Középiskolások Hetén 2017. március 6-11. között. Az újdonságként kínált szombati nap által ebben az évben nemzetközi szintre emelkedik a középiskolás program. A fiataloktól, fiatalokról és fiataloknak szóló programsorozat

A Kö7 - Középiskolások Hete rendezvénysorozat Szeged város ifjúsági közösségi tereinek és kulturális intézményeinek közös szervezésében megvalósuló, középiskolásokat megcélzó programhét, amely 2017. március 6-11. között már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Szegedi Rendezvény-és Médiaközpont Nonprofit Kft. részét képező D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont koordinálásában.

Az idei év központi témái az emberi jogok és az egészséges életmód, így a rendezvény egyes napjainak tematikája is ezek mentén épül fel. A Kö7 egy találkozás: szeretnénk teret, lehetőséget és segítséget nyújtani a fiataloknak, hogy megmutathassák, mit tudnak; kipróbálják magukat előadóként, fellépőként, segítőként egy nagy, városi közösség részeként. A jelentkezés mindenkinek nyitott.

A tavalyi évhez képest változás állt be a helyszínek tekintetében is. Az IH Rendezvényközpont, az Új Nemzedék Szegedi Közösségi Tere, valamint a Szeged Városi Kollégium Székhelyintézménye mellett, idén új partnerként bekapcsolódott a programokba a Hungi Vigadó, valamint az ötödik és hatodik napnak helyt adó Grand Café Várkert és Grand Café.

Ahogy minden évben, idén is nyitóelőadással készülnek a fiatalok, amely a 2017-es év fő témájára épülve a kirekesztés és a befogadás problémáit mutatja be tanulságos, ámde szórakoztató módon. A darab A kor gyermekei címet kapta. A középiskolásokról szóló, illetve nekik címzett zenés, táncos művet egyediség és eredetiség jellemzi majd, hiszen a történettől a koreográfiáig, a látványvilágtól a jelmezekig, minden a fiatalokkal együtt készült.

A második nap Arany János születésének 200. évfordulójára emlékezve az irodalomnak és a színháznak, míg a harmadik nap az utcai művészeteknek lesz szentelve. A negyedik programnapon elrepülhetünk a távoli Ázsiába egy izgalmas nyomozós játék keretében, melyet egy koncertekben bővelkedő öko nap követ. A programsorozat a LAWRider elnevezésű nemzetközi ifjúsági projekt záróeseményével köszön el az idei közönségtől.

A programsorozat mindenki számára nyitott és ajánlott: színes, változatos programokkal készülnek a fiatalok, akiket érdemes megtekinteni. Könnyen előfordulhat, hogy a közeljövő hírességeinek első szárnypróbálgatásait láthatjuk az egyes helyszíneken.