Öt nap, öt helyszín, rengeteg program - 2017. tavaszán ismét lesz Középiskolások Hete Szegeden

Tisztelt Szerkesztőség!

Szeged ifjúsági terei 2017-ben ismét közösen kínálnak különböző ingyenes programokat a fiataloknaknak öt napon át, öt különböző helyszínen.

A Kö7 témája az Unesco 2017-es évéhez kapcsolódva a fenntartható turizmus és fenntartható fejlődés, valamint az Egészséges Szegedért programhoz csatlakozva az egészséges életmód és egészség megőrzés köré épül.

A városi szinten megvalósuló rendezvénysorozat a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. részét képező IH - D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont koordinálásában valósul meg.

A hét minden napján más szervezetnél tehetnek majd látogatást a fiatalok, ahol az egyes közösségi terek kínálta lehetőségek közül választhatnak maguknak hasznos, érdekes és szórakoztató elfoglaltságokat. A korábbi évekhez hasonlóan 2017-ben is lesz középiskolás vetélkedő értékes nyereményekért, valamint fellépések, koncertek, bemutatók.

A szervezők fontosnak tartják, hogy teret és alkalmat biztosítsanak a fiatal tehetségek megmutatkozására, bármely művészeti ág képviseletében.

Hagyományaink szerint a jövő évi Kö7 első napját is egy performansszal nyitjuk meg, amelyet szegedi középiskolások bevonásával és szereplésével hívunk életre.

A fiatalokról szóló és nekik címzett zenés, táncos darab témája a kirekesztés és a befogadás problematikája köré épül.

A programsorozatra már idén ősszel megkezdődik a felkészülés, így 2016. november 2-án első alkalommal találkoznak a performansz szereplői, hogy megkezdjék a közös munkát egy három napos Kö7 workshop keretében. A workshopon a színház, zene és tánc világával ismertetik meg közelebbről a résztvevőket.

Az IH - D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont munkatársai, már várják a fiatalok jelentkezését:

  • a táncos nyitóeseményre,
  • fellépőnek (bármilyen műfajban várjuk a bemutatkozni vágyókat),
  • szervezőnek (lehet csatlakozni a Kö7 szervezésébe),
  • segítőnek (a Kö7 lebonyolításhoz keresünk segítőket),
  • médiásnak (a rendezvényt dokumentáló csapat tagja lehet, aki csatlakozik),
  • középiskolás vetélkedőre (5 fős csapatok jelentkezését várjuk).

Jelentkezés: LINK!

További információk és aktualitások az esemény honlapján találhatók: http://ko7.hu

Kérjük a T. Szerkesztőség közreműködését közleményünk hírül adásában, közzétételében.

Üdvözlettel:

Kispál-Podrácz Gyöngyi
ifjúsági koordinátor